De beste snowboard merken

Er zijn erg veel verschillende soorten ski en snowboard kleren op de markt. In bijvoorbeeld een wintersportwinkel, zie je al talloze verschillende merken voor een snowboard, een winterjas, een skibroek en nog andere artikelen. Dit maakt de keuze erg lastig. Vandaar dit artikel over de beste merken die er zijn.

Rome SDS

Rome SDS dragen ze een steentje bij voor elke soort rijder en elk type stijl. Sinds 2001 helpt Rome SDS met de kernwaarden van wintersport. In tegenstelling tot andere merken, welke zich inzetten voor skiën en snowboarden, is Rome SDS net een tikkeltje anders. Rome SDS zet zich namelijk alleen in voor mensen met een snowboard. De snowboards van Rome SDS staan erom bekend dat ze erg goed zijn, elk jaar komen zij met nieuwe boarden en deze stellen dan ook nooit te leur. De snowboards van Rome zijn bekend om hun technische en duurzame constructie en om de “stoere” designs.

Burton

Bij Burton gaat het alleen om snowboarden en is het meest bekende merk van de snowboard branche. Van innovatieve beelden tot zeer geavanceerde nieuwe technologie, Burton verkoopt de beste snowboards. Burton haalt elk jaar de top van de lijsten van snowboardmerken, en het is goed te begrijpen waarom Het bedrijf, gevestigd in Burlington, Vermont, is een grote speler op het gebied van speciale snowboards. Ook sponsort Burton een paar van de beste snowboarders ter wereld, zoals: Terje Haakonsen, Shaun White en Mark McMorris. Sinds 1977 is Burton een echte innovator op het gebied van snowboards en heeft de manier van wintersport compleet veranderd. De invloed van Burton op snowboarden is groter dan welk ander merk dan ook. Het begon allemaal met houten planken en rubberen banden voor de enkelbandjes. Voor de snowboarders van tegenwoordig is dit natuurlijk niet te bedenken. In 1980 gebruikte Burton voor het eerst PTex-platen voor hun boards. De meeste snowboard fabrikanten maken teven snowboard bindingen, waarbij voor de kwaliteit hetzelfde geldt als voor de snowboards.