E-bikes, niet lui maar stoer en sportief

Wanneer je het over e-bikes hebt, zien mensen je snel als lui. Een gezond jong persoon kan immers prima zelf fietsen. Dit is echter een idee dat niet helemaal klopt. Bij een e-bike moet je ook zelf nog fietsen. Echter is de bike erop gebouwd om te helpen en te ondersteunen, waardoor je als gebruiker opeens vele nieuwe mogelijkheden hebt. Je bent dus niet lui met een e-bike, je bent een grensverlegger.

Snel van A naar B

Als je een lange afstand fietst, gaat dat vaak veel langzamer dan wanneer je met de auto of de trein gaat. Echter brengen die beide vervoersmiddelen veel kosten, vervuiling en ergernissen met zich mee. Als je een treinreiziger bent, is het vast wel eens voorgekomen dat jouw trein spontaan niet ging. Misschien kwam je daardoor zelfs wel te laat bij de afspraak die je had. Elke autogebruiker is bekend met de vele files op de wegen. Met een fiets heb je die problemen niet en als je in bezig ben van een e-bike, kan je nog steeds snel van A naar B.

E-bikes met snelheid op lange afstanden

Er zijn bijvoorbeeld speed pedelecs die trapondersteuning hebben tot 45 kilometer per uur. Zo kan je flink tempo maken en toch vol energie op je werk verschijnen. Daarnaast gaan de accu’s van e-bikes zo’n 100 kilometer lang mee. Je hoeft je dus niet zorgen te maken dat je accu snel leeg is.