Neem geen risico met otoplastieken op maat

Misschien heb je nog nooit van ‘otoplastieken op maat’ gehoord. Dat is niet gek, want meestal wordt het woord ‘oordopje’ gebruikt. Op maat gemaakte oordopjes kunnen zowel mensen met grote kans op oorontsteking (bijvoorbeeld bij buisjes) als mensen die zich vaker bevinden in een omgeving met hard geluid helpen gehoorbeschadiging te voorkomen. Daarnaast helpen otoplastieken mensen met slaap- en concentratieproblemen zich beter te focussen in chaotische omgevingen.

Waarom otoplastieken op maat
Geluid dat het veilige aantal decibels overschrijdt of plots grote druk op de oren kunnen oorzaken zijn van beschadiging van de trilhaartjes. Om te voorkomen dat je blijvende gehoorschade oploopt kun je bij een specialist otoplastieken laten aanmeten. Die oordoppen worden dan volledig om de vorm van jouw oor afgestemd – ze passen perfect en er komt geen geluid meer doorheen. Dat wil niet zeggen dat je niets hoort. Erg harde geluiden zullen worden gefilterd, maar het omgevingsgeluid verdwijnt niet.

In alle rust
Een otoplastiek overeenkomt met de vorm van jouw oor, dus hij zal niet gauw irriteren. Je kunt de oordoppen zonder problemen lange tijd dragen zonder vervelend gevoel te ondervinden. Ook worden ze van huidvriendelijk materiaal gemaakt waardoor een allergische reactie, die bijvoorbeeld bij siliconenoordoppen regelmatig voorkomt, wordt uitgesloten. Je gehoorbescherming zal nooit zomaar uit je oor vallen en is simpel schoon te houden waardoor je er lang profijt van hebt. Op maat gemaakte oordoppen gaan een paar jaar mee. Zo zal je er je hele studietijd lang ongestoord voor je tentamens kunnen studeren.