Opleiding ploegleider BHV

Als uw medewerkers zijn opgeleid om bedrijfshulpverlening toe te passen, is het ook zeer belangrijk dat minstens één medewerker de coördinatie op zich neemt tijdens ongelukken of calamiteiten. Niet alleen voordat de professionele hulpverleners arriveren is effectieve communicatie belangrijk, ook voor de overdracht naar de professionals toe is het van levensbelang dat een teamlid deze verantwoordelijke taak goed kan vervullen. Selecteer daarom een verantwoordelijke bedrijfshulpverlener en laat deze persoon de taak van coördinator op zich nemen!

Vijfdaagse training

G4S verzorgt naast vele andere programma’s ook een opleiding ploegleider BHV. In dit vijfdaagse programma krijgt uw werknemer te maken met alle relevante onderwerpen inzake het leidinggeven aan bedrijfshulpverleners. Ook krijgen de cursisten handvatten aangereikt om ervoor te zorgen dat het evacuatieplan en middelen up-to-date blijven en dat er regelmatig door alle werknemers wordt geoefend; de teamcoördinator is hier immers ook verantwoordelijk voor. Tijdens de vijfdaagse training is lunch, eenmaal daags frisdrank en koffie en thee inbegrepen. Uiteraard geldt dit ook voor het lesmateriaal en het diploma.

Herhalingstraining

Een voorwaarde voor het volgen van de training is wel dat uw werknemer reeds in het bezit is van een certificaat bedrijfshulpverlening. Wanneer de teamcoördinator na vijf dagen de toets goed heeft afgerond, moeten binnen twee jaar de stof en vaardigheden weer worden doorgenomen en beoordeeld, voor een verlenging van het diploma. Hiervoor bieden wij herhalingscursussen aan. Deze cursus duurt twee dagen en wanneer uw werknemer de vaardigheden goed beheerst, wordt het diploma weer voor twee jaar verlengd. Bekijk onze website voor de vele mogelijkheden aan cursussen en programma’s die G4S aanbiedt of bel ons voor meer informatie!