Goedkoop een scooterhelm

Goedkoop een scooterhelm kopen die bij je past

Niet elke helm is hetzelfde. Een scooterhelm kopen online vereist haast een extra studie met al die mogelijkheden. Zo heb je een jethelm, een integraalhelm en een systeemhelm om uit te kiezen. Dan is er nog de maat van de scooterhelm, hoe kies je de juiste helm voor jouw manier van rijden? Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen. En op scooteronderdelenshop.com kun je een ruime collectie aan scooterhelmen bestellen, waar ongetwijfeld de juiste keuze voor jou bij zal zitten.

Naast scooterhelmen kun je op scooteronderdelenshop.com ook scooter onderdelen, accessoires en kettingsloten bestellen. Bekijk direct het complete assortiment.

Welke scooter rijd je?

Wanneer je op een snelle motor rijdt, of veel offroad scheurt is een optimale bescherming van het grootste belang. Kies dan voor een integraalhelm die helemaal rondom afsluit. Dan loop je ook geen stof te happen wat wel zo comfortabel is! Op een snorfiets hoef je geen helm te dragen, maar het is op sommige wegen geen overbodige luxe. Dan kun je een jethelm kopen, die zijn best goedkoop en comfortabel om te dragen.

Goedkoop een scooterhelm

Wat is jouw rijgedrag?

Snelheidsduivels kiezen voor integraalhelmen, ook mensen die lange afstanden afleggen. Recreatierijders die het rustig aan doen en snorfiets bezitters kiezen meestal voor een open jethelm. Voor wie is de systeemhelm dan? Dit soort scooterhelm is wel afgesloten voor bescherming tegen ongevallen en ook wind, regen en andere weersomstandigheden, maar kan opengeklapt worden zonder de helm af te zetten. Dat maakt dit de ideale helm voor bezorgers, en mensen die veel korte tussenstops maken.

Waar rijd je het meeste?

Als jij met een snorscooter op het fietspad rijdt is een jethelm vaak al voldoende, wanneer je tussen het autoverkeer rijdt is een systeemhelm al een stuk veiliger. Als je grote afstanden aflegt op hogere snelheden raden we een integraalhelm aan. Als antwoord op je vraag; moet ik dan drie helmen kopen? Is ons antwoord “eigenlijk wel”. De systeemhelm is wel een goede middenweg.

Wat vind je comfortabel?

Uiteindelijk is comfort ook van belang, een helm moet net als een paar schoenen goed zitten. De helm mag niet te krap zijn waardoor deze kan knellen, en ook niet te ruim waardoor de helm kan gaan schuiven. Op scooteronderdelenshop.com vind je een handige maattabel. Meet de omtrek van jouw hoofd en kies de helmmaat die bij jou past. Daarnaast zijn er helmen met een binnenvoering die eenvoudig los te koppelen is voor reiniging, en helmen met speciale ventilatiekanalen voor comfortabele ritten het hele jaar rond. Bekijk alle beschrijvingen op scooteronderdelenshop.com voor alle informatie.