Sporten

Personal trainer in Eindhoven: wat is de meerwaarde?

Sporten met een personal trainer in Eindhoven. Wat is daar nu de meerwaarde van? Wat zijn de voordelen en is het de hogere prijs waard? Ik ging op zoek naar het antwoord op deze vragen en ik werd blij verrast.

Personal trainer in Eindhoven

De voordelen van een personal trainer in Eindhoven

Het grootste voordeel is dat je door een personal trainer in Eindhoven gemotiveerd blijft. Niet alleen wordt smokkelen lastiger omdat je sport op afspraak, ook tijdens de training zet je net even dat stapje extra. Hierdoor sluit je jouw training elke keer weer af met een goed gevoel en wetende dat je alles hebt gegeven. Wat ook belangrijk is om gemotiveerd te blijven is resultaat boeken. Iedereen sport met een bepaald doel en als het resultaat uitblijft dan raak je gedemotiveerd. Nu kan het natuurlijk zijn dat je een onrealistisch doel hebt gesteld maar het kan ook dat je niet op de juiste wijze aan je doel werkt. Een personal trainer heeft altijd jouw doel in gedachten en zal hier ook jouw trainingsschema op aanpassen. Door jouw doel op te delen in kleinere doelen, beleef je meer succeservaringen en blijf je gemotiveerd. Bovendien bereik je sneller jouw doel.

Small group training

Minder kans op blessures

Een ander groot voordeel is dat je minder kans op blessures hebt. Doordat er echt een op een begeleiding is, is de kans dat je een oefening niet goed uitvoert een stuk kleiner. En daarmee voorkom je dus blessures. Bovendien kan je trainer rekening houden met oude blessures en hier de training op aanpassen.

Small group training

Daarnaast is ook een vooroordeel ontkracht. Ik dacht dat personal trainers heel duur waren. In de praktijk valt het me alleszins mee. Het is wel iets duurder dan een goedkoop abonnement bij een sportschool maar de begeleiding is dan ook een stuk beter. En als je het toch wat te duur vindt dan kun je ook kiezen voor een small group training.