Tiny house Nederland

Tiny Houses Nederland

‘Tiny House’ is een Amerikaanse term die voor veel vraagtekens zorgt bij veel mensen. Er zijn dan ook verschillende definities van dit begrip, omdat iedereen er een andere interpretatie van heeft. Iedereen is het erover eens dat het een woonvorm is met een bepaald doel: leven met de dingen die je echt nodig hebt en de overbodige dingen weghalen. Tiny Houses zijn kleine woningen die maximaal 50 vierkante meter zijn. Tiny Houses zijn tegenwoordig ook erg populair in Nederland.

Tiny house Nederland

Tiny House Nederland

Tiny Houses blijven enorm populair. Ze zijn namelijk sneller te bouwen dan een normaal huis en mensen willen steeds minimalistischer en duurzamer gaan leven. Veel mensen krijgen een gevoel van vrijheid als ze wonen in een Tiny House en zeker als het een Tiny House op wielen is. Ze verwachten meer tijd buiten door te brengen en ze kunnen hun huis verplaatsen als het nodig is. In Nederland zijn er bijvoorbeeld enkele kavels die enkel voor Tiny Houses gebruikt mogen worden. Je kunt in Nederland al een Tiny House huren om vakantie in te vieren. Voor informatie kun je altijd terecht bij Tiny House Nederland en de Tiny House ambassadeur van Nederland is Marjolein Jonker. Er wordt dus zeker veel aandacht aan besteed in ons land.

Tiny Houses huren 

Er staan ook veel Tiny Houses te huur in Nederland. Dit is voor bijvoorbeeld mensen die vakantie willen vieren in een Tiny House voor de ervaring. Maar dit kan ook zijn voor mensen die het als huurwoning willen huren. Er zijn bijvoorbeeld Tiny Houses te huur in Groningen, Zaltbommel, Culemborg, Beilen en Barneveld. Je kunt dan bijvoorbeeld altijd in het groen en naast het water wonen. Het is een stuk goedkoper dan een normaal huurhuis, omdat je gaat wonen met alleen essentials.