Een bankstel is het startpunt van je woonkamer

Geen huis kan zonder een goed bankstel, zoveel moge duidelijk zijn. Ikzelf hecht grote waarde aan het zitgedeelte van mijn huis omdat het het centrale punt van mijn woonkamer is. Komen er vrienden eten, dan zitten we natuurlijk eerst aan de grote eettafel die hier in de woonkamer staat, maar het gros van de tijd bevinden we ons in een comfortabeler positie in de zithoek – voor mij is dit het sociale aspect van de kamer namelijk. Maar ook als ik alleen ben in huis is het de plek waar ik me het liefst terugtrek, waar ik me het liefst ontspan.

Vormgegeven naar eigen inzicht

Geen wonder dat ik er daarom ook echt waarde aan hechtte dat mijn bank een echt bijzonder mooie en bovendien bijzonder fijne zitplek is – en geen wonder dat ik er extra aandacht aan heb besteed bij de inrichting van dit huis. Sterker nog, ik heb een bank op maat laten maken, en wel door de firma Wortman. Ik ben zeer te spreken over het resultaat dat uit die samenwerking is gekomen. Ik kon van voor tot achter aangeven hoe ik mijn bank het liefst vormgegeven zag, van de vorm van het meubel tot de bekleding en de verdere afwerking aan toe.