Leidingwartel de meest gebruikte remnippel in auto’s

Nippels worden doorgaans in tal van verschillende soorten aangeboden. De leidingwartel is de meest gebruikte remnippel bij auto’s en andere voertuigen. De remnippel kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een nieuw rem- of koppelingssysteem in een auto te installeren. Mogelijk bent u van plan om uw vaste handrem te laten vervangen voor een hydraulische handrem. Het voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat u de rem ook verticaal kunt bedienen, in plaats van enkel horizontaal. Met de remnippel sluit u het oliesysteem af, om bijvoorbeeld lekkende leidingen te voorkomen. Naast de remnippel kunt u ook voor het leidingwerk terecht in een van de vele webwinkels.

Een voorbeeld van zo’n webwinkel is The Autosport Company. Hier worden een groot aantal losse onderdelen voor rallyauto’s verkocht. Door de onderdelen vooraf zelf te bestellen bent u voordeliger uit, dan wanneer u de onderdelen door een autodealer zou laten aanleveren. Voor het aansluiten van een nieuw rem- of koppelingssysteem kunt u de hulp van een autodealer vanzelfsprekend wel inschakelen.

Verschillende extra’s bij een remnippel

Een remnippel is vaak niet het enige onderdeel wat u nodig heeft voor het aansluiten van een rem- of koppelingssysteem. Denk bijvoorbeeld ook aan een banjo, een banjobout, een t-stuk, een doorvoer of een adapter. Het is raadzaam om dergelijke onderdelen altijd van roestvrijstaal te kopen, om een snelle slijtage aan deze onderdelen tegen te gaan. De remnippel en remleiding dienen in zo’n geval vaak als vervanging voor een koperen of cunifer remleiding die standaard in auto’s worden gemonteerd.